Reglement

 1. De Regio Cup wordt gespeeld volgens de reglementen van de KNLTB.

 2. De Regio Cup wordt gespeeld in één weekend. Aanvangstijd op zaterdag is 10.30 uur en zondag 09.00 uur.

 3. Er wordt gespeeld in de categorieën 1, 3, 4, 5, 5-35+, 6, 7, 7-50+, 8, jeugd t/m 17 en jeugd groen. Per ontmoeting speelt men 1 herenenkelspel, 1 damesenkelspel en 1 gemengd dubbelspel in alle categorieën met uitzondering van de 3, 5-35+, 7-50+ en jeugd groen. In de 5-35+ en 7-50+ wordt slechts gemengd dubbelspel gespeeld, in de 3 en jeugd groen 1 heren/jongens dubbelspel en 1 dames/meisjes dubbelspel. Dit maakt een totaal van 27 wedstrijden per ontmoeting. De vereniging die meer dan 13 wedstrijden wint, wint de ontmoeting.

 4. Er worden twee halve finales, een finale en een wedstrijd om de derde/vierde plaats gespeeld. De winnaar krijgt de RegioCup (wisselbeker). De nummer laatst krijgt de Rode Lantaern (wisselbeker) en is verplicht het daaropvolgende jaar een ludieke, door de organisatie bedachte, actie/activiteit uit te voeren.

 5. De halve finales bestaan uit de niet gespeelde ontmoetingen van het voorgaande jaar.

 6. Deelname is op uitnodiging van de team captain van de betreffende vereniging.

 7. Er wordt gespeeld om 2 gewonnen sets (tiebreak op de stand 6-6) met ipv een 3e set, een wedstrijd-tiebreak (super-tiebreak) tot de 10. Bij slechte weersomstandigheden kan worden overgegaan tot het spelen van verkorte sets of tot het verplaatsen van het evenement naar een weekend 1 of 2 weken later.

 8. Een speler mag voor maximaal 2 onderdelen per ontmoeting worden ingeschreven.

 9. In de categorieën 7 en 8 mogen alleen senior-leden worden ingeschreven.

 10. In de categorie jeugd t/m 17 mogen alleen junioren meedoen met een maximale speelsterkte van 7.

 11. In de categorie jeugd groen wordt gespeeld volgens de bijbehorende reglementen van de KNLTB. De deelnemers hebben geen voorjaarscompetitie geel gespeeld voorafgaand aan de regio cup.

 12. De spelers betalen geen inschrijfgeld.

 13. Op de zaterdagavond van het evenement zorgt de organiserende vereniging voor een voor deelnemers gratis BBQ.

 14. De kosten van het evenement worden gedragen door eventuele sponsoren en de vier deelnemende verenigingen.

 15. Spelers zijn verplicht zich 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd te melden bij de wedstrijdleiding (indien een speler zich niet tijdig heeft gemeld kan de wedstrijd verloren worden verklaard) en na afloop te informeren naar het tijdstip van eventuele volgende te spelen wedstrijden.

 16. Spelers zijn verplicht in overwegend clubkleuren te spelen.
  DDH - Geel
  DTB - Oranje
  NTC - Groen
  TVP - Blauw

 17. Er wordt gespeeld met door de KNLTB goedgekeurde ballen.

 18. De teamleiders van de deelnemende verenigingen zijn verantwoordelijk voor de teamopstellingen en het inlichten van de eigen spelers met betrekking tot aanvangstijden ed.

 19. In gevallen waarin het WTR en dit reglement niet voorzien, beslissen de teamleiders gezamenlijk.

 20. De wedstrijdleiding is tijdens de Regio Cup bereikbaar op het telefoonnummer van het park van de organiserende vereniging.