Nieuws‎ > ‎

DDH wint voor 4e keer de Regio Cup Delft!

Geplaatst 26 sep. 2015 03:19 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:05 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]
door Sophie.
 
Ook dit jaar waren we weer op tijd begonnen met het selecteren van de deelnemers voor het DDH regio-cup team. We hadden de opstelling tijdig rond en waren klaar voor de strijd. We hadden zelfs twee nieuwe mascottes, Mascha en Lisette hadden de bananen ingeruild voor bijtjes!
De week voorafgaand aan de Regio Cup moesten we al scherp zijn, want onze tegenstander in de halve finale DTB begon vroegtijdig met een tactisch steekspel. Zo ontvingen wij verschillende “ruilverzoekjes” en probeerden ze deelnemers op te stellen in een te lage categorie. Uiteindelijk moest DTB de HE5 al bij voorbaat opgeven en begonnen we de halve finale met een 1-0 voorsprong.
 
Deze voorsprong hielden we een paar uurtjes vast. We begonnen sterk en kwamen 6-2 voor. Toen verloren we een aantal wedstrijden en de captain van DTB, Joke, zorgde zelfs voor een gelijke stand 6-6. Het ging erg moeizaam en een aantal close potjes viel net niet onze kant op. Om 19.15 stonden we met 12-9 achter en begonnen we toch wel erg nerveus te worden. De partijen die op dat moment op de baan stonden waren erg spannend. Gelukkig liet DDH op dat moment zien prima met de spanning om te kunnen gaan en drie supertiebreaks naar zich toe te trekken.
Zoals wel vaker in het verleden eindigde ook dit treffen met DTB weer in een thriller. Bij een stand van 13-13 was onze mascotte Mascha net begonnen aan haar single (DE4) tegen Elke. Mascha begon ijzersterk en won ondanks een korte opleving van Elke in de tweede set overtuigend de partij. Erg knap onder deze grote druk! Vanaf dat moment gingen de voetjes van de vloer en de bijen en kikkers huppelden vrolijk mee…..maar niet te gek, op zondag moesten we weer scherp zijn!
 
De finale tegen Nootdorp. Waar we van DTB al jaren niet meer hebben verloren, ligt de pijnlijke nederlaag vorig jaar tegen Nootdorp nog vers in het geheugen. Van onderschatting was dit keer zeker geen sprake.
 
Zondagochtend 10.00 uur gingen de eerste wedstrijden weer de baan op. De gezellige feestavond met iets te veel bier hakte er bij captain Annemiek flink in dus die was iets verlaat en er flink beroerd aan toe ;) De bijtjes waren daarentegen alweer vroeg van de partij om onze deelnemers aan te moedigen. We begonnen met een 3-0 achterstand. Helaas kon oud-captain Christian Meijer zijn beloofde punt niet waar maken tegen de jonge, rustige, te lieve tegenstander. Maar al snel stond het weer 3-3 en bleef het gelijk opgaan. Karl die we deze zondagochtend om 11.00 uur pas belde om in te vallen voor een zieke deelnemer in de HE5 35+ redde het helaas net niet om een punt binnen te slepen.
Jeugdspeelster Marit haalde een belangrijk punt binnen. Haar wedstrijd kende een hilarisch einde toen ze bij een 9-2 voorsprong in de super tiebreak haar bespanning kapot sloeg, maar geen reserve racket had. Gelukkig bracht het racket van Lisette redding!
 
Het bleef heel de dag gelijk op gaan en ook vandaag zou weer in een enorm spannende ontknoping eindigen. Bij een 13-13 stand verplaatste al het publiek zich naar de GD6 waar Lex en Lisette DDH de winst in de Regio Cup konden bezorgen. Na winst in de eerste set en een 5-2 voorsprong in de tweede kwamen er toch wat zenuwen om de hoek kijken. Nootdorp kwam sterk terug tot 5-5. Aanmoedigingen als “Lex hem daar maar neer”, “Re-Lex don’t do it”, “I wanna have Lex on the beach” en “Who Lex the dog out” zorgde ervoor dat Lex, maar ook Lisette :) zich herpakten en de partij naar zich toetrokken! Wat een ontlading!
Beide dagen hebben onze mascotte bijtjes dus gezorgd voor de overwinning! Heel mooi resultaat waar we als captains weer erg trots op zijn. De vierde overwinning van de Regio Cup Delft voor DDH.
 
Bij deze willen we nogmaals alle deelnemers, publiek, tegenstanders, sponsoren en niet te vergeten de gastheren van Nootdorp (Gerben en Ed) bedanken voor dit fantastische weekend.
 
Tot volgend jaar!
Annemiek en Sophie.