Nieuws‎ > ‎

Onderschatting, pech of waren ze gewoon beter?

Geplaatst 24 sep. 2014 08:56 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:11 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

door Annemiek en Sophie.

Na overwinningen in 2012 en 2013 wisten we, in tegenstelling tot Joke en Froukje, eigenlijk niet meer wat verliezen was. Toch moesten we zondag onze meerdere erkennen in het verrassende Nootdorp. Het zat net als vorig jaar heel dicht bij elkaar, maar het kwartje viel dit keer niet onze kant op.

Zaterdag 20 september begonnen we ijzersterk aan de Regio Cup. Pijnacker werd al snel op een 8-2 achterstand gezet. Een voorsprong die we niet meer uit handen gaven, sterker nog in de middag werd deze verder uitgebreid. Tegenstander in de finale was niet zoals verwacht DTB, maar Nootdorp. Hierdoor konden we op zaterdagavond een keer gezellig met de oranje Captains de kroeg in, er stond op zondag immers geen geel-oranje strijd op het programma.

Als titelverdediger en favoriet gingen we zondag vol vertrouwen de finale in. We begonnen zo goed met een 4-1 voorsprong, maar naarmate de uren verstreken ging het moeizamer en moeizamer. We moesten alle zeilen bijzetten om Nootdorp in de stand bij te blijven. Dit lukte tot 13-13. Op dat moment was net de Jongens Enkel begonnen en had Lars de loodzware taak om voor een baan vol uitzinnig publiek het 14e beslissende punt binnen te halen. Complimenten voor het getoonde spel en vechtlust onder deze moeilijke omstandigheden, maar helaas lukte het net niet en ging Lars ten onder in een spannende super-tiebreak.
Terugkijkend hadden we het matchpoint al eerder op de dag gehad, toch Els? ;)

Nootdorp gefeliciteerd met jullie eerste Regio Cup! Het is jullie van harte gegund!
Het verlies waren we ook snel vergeten door het geweldig gezellige weekend en het enorme enthousiasme van onze spelers en toeschouwers.
DTB van harte met de laatste plaats en daarmee de Rode Lantaarn :)

Volgend jaar reizen we af naar Nootdorp, dat zijn lustrum viert. Binnenkort gaan we al weer in voorbereiding voor 2015 om het evenement nog groter en leuker te maken.
Maar ook Delftse Hout bestaat volgend jaar 25 jaar. We komen dus maar met één doel naar Nootdorp: De Regio Cup mee terug nemen naar De Delftse Hout!

Iedereen bedankt voor een super gezellig weekend!

Groetjes

Annemiek en Sophie