Nieuws‎ > ‎

Nootdorp winnaar van de Regiocup 2014

Geplaatst 23 sep. 2014 08:46 door Administrator Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:13 bijgewerkt ]
door Gerben en Ed.
Een mooier cadeau konden we de voorzitter van onze vereniging op zijn verjaardag niet geven. Dubbel gefeliciteerd Ewout!
 
Na de eerste dag DTB met 16-11 te hebben verslagen stonden we voor het eerst sinds de oprichting van de Regio Cup in de finale. Een knallende overwinning waar niets op viel af te dingen. Dus ook in 2015 geen Rode Lantaarn en behoort daarmee taartbakken voorlopig tot het verleden. De recepten geven we graag door aan de andere verenigingen. Captain Gerben heeft deze overwinning tot in de kleine uurtjes met een aantal spelers gevierd en de tactiek voor de volgende dag onder het genot van een biertje besproken. Analyserend; Als alles meezit, zou het wel eens kunnen om het DDH (Delftse Hout) erg lastig te maken en... kan er wel eens een verrassing uitkomen. Het wedstrijdverslag van de eerste speeldag is hier te vinden.
 
Na 3 uur op de bank te hebben geslapen, een bekende kroeg en shoarmalucht bij zich te hebben, zonnebril met spiegelende glazen te dragen zodat zijn ogen niet te zien waren, trof ik collega captain Gerben zondagochtend voor de start van de finale partijen ogenschijnlijk fris aan. “The question” was gaat het vandaag ECHT gaat gebeuren?

De eerste 5 wedstrijden stonden gepland om 10.00 uur en de jongens enkel 7 werd door de herfstcompetitie verschoven naar 16.00 uur. Het idee om finalepartijen te spelen waren ons kennelijk nog vreemd want na de eerste ronde stonden we al 4-1 achter. We liepen de 3e ronde goed in en na de 3e speelronde namen we de voorsprong van DDH over. 6-8, 9-11, 10-12. En toen werd het echt spannend met super-tiebreaks die de beslissing moesten geven. 12-12, 13-12, voor DDH en Nathalie en Jaap die zorgden dat we nog in de race bleven 13-13 met als beslissende partij de verschoven partij van 10.00 uur, de JE 7 op baan 12. Thijs vd Giessen moest voor een dikke 100 man publiek koel blijven en dat deed hij. Na een 4-1 achterstand verloor hij de eerste set met 6-4. De tweede set won hij overtuigend met dezelfde cijfers. Een super-ti break moest het verschil maken. Thijs won de super-tiebreak met 10-7 en dat maakte ons feestje compleet. Het winnende punt is op facebook te volgen. (dank Marc)
 
Wij willen in ieder geval alle spelers van Nootdorp van de zaterdag en zondag bedanken voor hun fantastische inzet en met name de spelers die we op het allerlaatste moment nog moesten regelen (Albert, Guy en Floor) maar natuurlijk ook dank aan het geweldige publiek, het leek wel een Davis-Cup sfeer.
 
Nogmaals iedereen dank, de cup is een jaar lang te bewonderen in het clubhuis. Volgend jaar organiseren wij de Regio Cup dus prolongatie in 2015, daar gaan we voor!!
 
Gerben en Ed