Nieuws‎ > ‎

Delftse Hout wint na zinderend slot opnieuw de Regio Cup Delft

Geplaatst 23 sep. 2013 12:04 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:20 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]
door Sophie Fransen.

Zondag 22 september, de finaledag van de Regio Cup Delft. Wederom stonden we in de finale tegen aartsrivaal DTB. Zoals altijd namen we in de ochtenduren een mooie voorsprong, maar zoals helaas ook altijd kwam DTB 's middags op gelijke hoogte. Het ging tot 's avonds gelijk op en geen van beide clubs weigerde te capituleren.

 

Om half acht was er een 13-12 stand bereikt in het voordeel van DDH. Op dat moment stonden er nog twee partijen op de baan, de GD5 en de GD8. Bij beide wedstrijden was het 1-1 in sets en ze begonnen vrijwel gelijktijdig aan de zenuwslopende super-tiebreak.

Onder Davis Cup-achtige omstandigheden was de grote vraag wie het hoofd koel kon houden. Het waren Albert en Evelien (GD8) die na een bloedstollende super-tiebreak, met twee matchpoints tegen, het DDH publiek compleet uit hun dak lieten gaan. Het 14e punt was binnen en DDH mag de Cup nog een jaartje in zijn prijzenkast laten pronken. De GD5 ging net aan verloren waardoor er een 14-13 eindstand werd bereikt.

 

We zijn erg trots op alle DDH-spelers! Iedereen heeft geknokt tot het laatste punt en alles gegeven.

 

Ook de vele DDH-supporters willen we weer bedanken. Ook dankzij jullie steun hebben we weer gewonnen.

 

Opvallend was de prestatie van onze jeugdleden. Zowel zaterdag als zondag wonnen zij alle wedstrijden in twee setjes. Dat belooft wat voor de komende jaren!

 

Good-old Lex van Wettum moet waarschijnlijk een aantal weken herstellen van zijn inspanningen, maar hij sleepte er in de single wel een belangrijk punt uit en een bijna punt in de mix. Bewondering ook voor de winstpartij van Céline Piccot, die eind tweede set een nederlaag wist af te wenden met een ijzersterke tactiek.

 

En natuurlijk een speciaal woord aan onze bananen. Helaas geen punten op de baan, maar dubbele punten langs de kant als banaan!

 

Nootdorp heeft grootse plannen voor komende jaren. Wie weet volgend jaar al tegen DTB in de halve finale. DTB zag er namelijk zondagavond, na twee verloren finales op rij, erg aangeslagen uit ;-)

 

Volgend jaar gaan we op ons eigen park proberen geschiedenis te schrijven. Het drie maal op rij winnen van de Regio Cup. We hebben er nu al zin!
 
DTB bedankt voor de organisatie en gezelligheid!