Nieuws‎ > ‎

DTB – onttroond

Geplaatst 11 jan. 2013 16:25 door Webbeheer Regio Cup   [ 23 nov. 2015 15:46 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

door Jort Braun:
DTB is na twee overwinningen op rij (2010 en 2011) eindelijk onttroond. Het was spannend, maar na twee dagen bloed, zweet en tranen was Delftse Hout in de finale met de drievoudig winnaar (14-13) de sterkste van de vier clubs uit de regio. DDH, gefeliciteerd!

Voor de captains Joke en Froukje, die voor het eerste jaar de scepter zwaaien over het DTB Regio Cup-team, begon de finaledag slecht. Al snel was het 7-1 voor Delftse Hout en ondanks het luide geschreeuw van captain Froukje bleef het moeizaam gaan. Er werd zelfs een "double bagel" uitgedeeld door nota bene Ralph Berkien (Reinier, schaam je!). Enige pluspunt was dat DTB het uitstekend deed in de super tie-breaks. Van de zes werden er maar liefst vijf gewonnen.

Tegen het eind van de middag leek de ommekeer dan toch nog te komen voor de Delftse TennisBond. Een 12-7 achterstand werd soepel goed gemaakt en teruggebracht tot 12-12. De laatste drie partijen werden helaas in twee sets verloren waardoor Delftse Hout met 15-12 won. Deze uitslag werd door het opstellen van een onrechtmatige DDH jeugdspeelster gecorrigeerd naar 14-13, maar dat mocht voor de kersverse winnaar van 2012 de pret niet drukken. Want als er een barklassement was, was ook deze prijs naar de Delftse Hout gegaan.