Nieuws‎ > ‎

TVP - het is weer voorbij

Geplaatst 11 jan. 2013 16:23 door Webbeheer Regio Cup   [ 23 nov. 2015 15:46 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

door Gerard Boogert:
Het is weer voorbij… de 5e Regio Cup. Dit jaar op ons eigen tennispark in Pijnacker. We kunnen terugkijken op een succesvol georganiseerd toernooi. Hierbij horen natuurlijk de bedankjes aan de zichtbare en onzichtbare vrijwilligers die een dergelijk toernooi tot een succes maken. De mannen van de BBQ (Rob, Mark, Eppo, Willem, Frank en Rein), de man van (achter) de bar (Fons), de dame aan de tafel (Linda), de man van de website (Hielke), de man van de sponsors (Roel), de fotograaf (Ben) en natuurlijk de organisatoren van de verschillende clubs (Froukje, Joke, Ed, Michel en Gerard). Allemaal BEDANKT! De doelstellingen zijn weer gehaald: een fantastisch evenement met alleen maar blije gezichten. Zelfs geen tranen bij verlies. Met dit jaar de bekende rituelen en een paar nieuwe: de schaamstoel en de taartenparade.

Het wordt ook langzamerhand een toernooi met geschiedenis en de daarbij behorende weetjes. Waarom speelde TVP vroeger in het rode shirt en DDH in het blauw? Wat bepaalde de eerste overwinning van DTB? Welke categorieën zijn veranderd sinds de start in 2008? Wat is het barklassement? Wanneer en waarom is de super tiebreak ingevoerd? Welke speler(s) zijn vijf jaar achtereen ongeslagen? En wie heeft elk jaar al zijn potjes verloren? Maar net zoals bij Wimbledon moet je de geschiedenis en tradities koesteren, maar ook meegaan met de tijd. Er zijn altijd verbeterpunten. Eén van die punten is de indeling van de categorieën. Nog te vaak spelen er spelers in een bepaalde categorie (ik noem geen namen) die op hun pasje aanzienlijk zwakker zijn dan hun actuele ranking aangeeft. Net zoals bij de toernooien lijkt een actuele ranking indeling eerlijker en geef ook veel spannendere partijen!

Ook bij TV Pijnacker zijn er verbeteringen door te voeren in de voorbereidingen van het toernooi, maar die gaan we natuurlijk niet prijsgeven. Het blijft natuurlijk wel een wedstrijd die we (een keer) willen winnen. Volgend jaar gaan we weer afreizen naar Delft. Volgens mij heeft DTB dan ook een (?)80 jarig jubileum, dus ik verwacht een extra groot spektakel. Ik kan alvast verklappen dat Chantal Gillon en Michel Boele de organisatie van TVP zullen gaan invullen. Dus als je volgend jaar “geselecteerd” wilt worden zal je bij hen de enveloppen met cadeaubonnen en dinerchecks in de bus moeten deponeren.

Tot volgend jaar!