Nieuws‎ > ‎

DTB in Finale Oudshoorn Elektrotechniek Regio Cup Delft 2011

Geplaatst 11 jan. 2013 15:49 door Webbeheer Regio Cup   [ 23 nov. 2015 15:45 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

Door Hielke Bakker:
In de ochtend is er nog volop spanning bij het treffen tussen de Delftse grootmachten DTB en DDH. DTB weet wel meteen enkele, naar later zal blijken, cruciale bonuspunten te scoren:
  • Arnaud Dukker - John Colijn 6-1 6-2. De nederlaag van de in de Regio Cup nog ongeslagen Colijn raakt DDH diep in het hart.
  • Ivo Schipper - Armen Karapetjan 6-3 4-6 7-6. Schipper poetst een 6-9 achterstand in de super-tiebreak volledig weg met 5 overtuigende punten.
  • Rosalie Schippers - Beate van Baal 6-4 1-6 7-6. Kuitenbijtertje Schippers wint verrassend van de op papier sterkere van Baal.
Daarnaast zetten Tanja Schaareman en het dubbel Muriel den Tuinder/Joost Preuninger hun partijen voor DTB, in de ochtend, in winst om.
De ronde van 13.00 is DTB’s “finest hour”. Weliswaar weet DTB zorgenkindje Sake “zonder schoenen” Smit geen vuist te maken tegen Gerard “verrader” Korteling (immers ex-DTB), maar Valentijn Dukker, Jelte Braun, Mathijs Voogt, Gerda Wernsen en Joost Preuninger beschamen het in hen gestelde vertrouwen niet en brengen DTB een 10-5 voorsprong.
Als vervolgens Paul Tazelaar razendsnel de 11-5 voor DTB op het bord zet weet DTB captain Hielke Bakker het zeker: “De beer is geschoten en de huid verkocht. Met troefkaarten op de GD7 (Marielle Terlien en Arnaud Dukker), de GD7+ (Paul Tazelaar en Gerda Wernsen) en de GD jeugd (Thanee de Jong en Romar Beke) is de buit binnen en kan de rest de benen en krachten sparen voor de finale op zondag”. Boude uitspraken die een licht euforische stemming in het DTB-kamp teweegbrengen (naast zware irritatie in het DDH-kamp). De senioren onder de “DTB-troefkaarten” beginnen zelfs al aan het barklassement te werken en kantelen tijdens de regenpauze, voor aanvang van hun wedstrijden, de ene na de andere alcoholische versnapering naar binnen. DTB captain Bakker: “Ik zag mij genoodzaakt in te grijpen 5, 6, hooguit 7 biertjes/wijntjes kan nog maar het dreigde uit de hand te lopen. Je mag dan zeker van je zaak zijn, je moet wel respect voor je tegenstander blijven tonen ook al kan je die 3 puntjes dronken binnenkoppen”.
Het vervolg, noodgedwongen op de smashcourt-banen van TVP, verloopt volgens het door Bakker geschetste scenario. De DTB-ers spelen duidelijk met de rem er op. Geheel in lijn met de nederlandse 6-jes cultuur worden de laatste 3 puntjes met minimale middelen over de streep getrokken, resulterend in een 14-13 overwinning voor DTB.
Opvallend: DTB weet alle 4 de super-tiebreaks in winst om te zetten.

Zondag:
FINALE: DTB - TVP
3e/4e PLAATS: NTC -DDH