Nieuws

Kleurrijk "Davis Cup-sfeertje" op NTC

Geplaatst 11 sep. 2019 04:20 door Administrator Regio Cup   [ 11 sep. 2019 04:21 bijgewerkt ]


Het was alsof er vier landen streden om de Davis Cup bij de Nootdorpse Tennisclub. In een zee van kleuren stonden vier clubs uit Delft, Pijnacker en Nootdorp tegenover elkaar om de felbegeerde Regio Cup Delft binnen te slepen. Aan het eind van de dag was het succes aan de zijde van Tennisvereniging Pijnacker.

Je kon je niet neutraal opstellen op de finaledag van de Regio Cup Delft, want op de Nootdorpse Tennisclub hoorde iedereen wel ergens bij. De kleuren blauw (TV Pijnacker), oranje (DTB), geel (De Delftse Hout) en groen (Nootdorpse Tennisclub) voerden een psychologische oorlog om wie er aan het einde van de dag met de beker in de lucht stond.

De Regio Cup Delft is een tweedaags toernooi, waarbij de vier genoemde clubs op zaterdag in de halve finale tegenover elkaar staan en een dag later de allesbeslissende finale volgt. De overige twee clubs spelen daarnaast nog om de derde plek en willen vooral niet met de rode lantaarn naar huis. Uiteindelijk zegevierde Tennisvereniging Pijnacker gisteren met 17-12 ten koste van DTB. Dat zorgde voor teleurstelling bij de verliezende finalist, maar verder was men vooral zeer enthousiast over het verloop van het weekend. ,,We hebben wel last van de regen gehad, maar het ging eigenlijk
heel goed'', vertelt Manouk de Winter van de toernooiorganisatie. Daarom besloot ze met de rest van de leiding om alle wedstrijden op 2-2 te laten beginnen voor een soepeler verloop van de planning.

,,Dat is wel jammer'', vervolgt ze. ,,Maar verder is iedereen heel tevreden. Zaterdagavond hebben we een gezamenlijke pubquiz gehouden en vandaag zijn er voor alle deelnemers poffertjes te krijgen, dus zo zorgen we er als organisatie voor dat er voor iedereen iets is.''

Teamcaptain

Eén van de blikvangers van de finaledag was Senne Braun, tevens de huidige nummer 1 van de regio Zuid-Holland. Als teamcaptain van DTB speelde hij zelf in de hoogste categorie van de singel en de dubbel, die hij beide winnend afsloot. Braun is zeer te spreken over het concept van de Regio Cup Delft. ,,We versterken het clubgevoel met zo'n toernooi. Van DTB draagt iedereen bijvoorbeeld oranje en dat zie je hier volop op het park. Het zorgt voor een soort Davis Cup-sfeertje. Het leeft echt en dat probeer ik ook te stimuleren om dat de komende jaren te behouden. De band tussen de vier clubs is al
goed, maar wordt door dit evenement alleen maar beter.''

En dat zagen ze ook in Zoetermeer, waar nu eenzelfde concept met de vier tennisverenigingen uit de stad is uiteengezet. Het lijkt een kwestie van tijd totdat de regio Den Haag volgt. ,,Je zou het in Den Haag ook goed kunnen doen, met clubs als Thor de Bataaf, Leimonias, De Metselaars en Berg en Dal bijvoorbeeld. Het is een goed concept, omdat alle wedstrijden gelijkwaardig zijn. In het begin moest het nog wel een beetje groeien, de mensen wisten niet echt wat het was. Maar nu ligt er een goede basis voor een mooi tennisevenement voor de komende jaren.''

TV Pijnacker winnaar 2017

Geplaatst 28 aug. 2017 12:59 door Webbeheer Regio Cup


Regiocup 2017

Geplaatst 15 aug. 2017 10:40 door Webbeheer Regio Cup   [ 15 aug. 2017 10:42 bijgewerkt ]Het is weer bijna zover: de strijd om de felbegeerde regio cup staat op het punt om te beginnen! In het weekend van 26 en 27 augustus aanstaande worden zowel de regio cup zelf als de rode lantaern weer verdeeld onder de deelnemende clubs, die dit jaar allen spelen op het park van de Delftse Tennisbond. Dat betekent gravel bijten op de negen banen, die allemaal vol bezet zijn om het gehele programma te kunnen accommoderen. 

Het is dit jaar alweer de 10e editie van de regio cup, en dit heeft de organisatie aangegrepen om een aantal wijzigingen door te voeren. Om te beginnen zijn de 7 50+ enkel categorieën vervangen door 'groene' jeugd om een nog bredere doorsnede van de verenigingen mee te laten spelen.  Daarnaast is ook gekozen voor een vroeger weekend, om ervoor te zorgen dat we de wedstrijden kunnen spelen voordat de herfstcompetitie weer losgebarsten is.
Gelukkig zijn er ook voldoende vertrouwde elementen gebleven; op zaterdag wordt de traditionele barbecue georganiseerd waarna de voetjes van de vloer kunnen op de aansluitende feestavond. Daarnaast zijn er een aantal activiteiten voor tussen het tennissen door en voor de supporters, die we in grote getale hopen te mogen verwelkomen. Al dit kan zoals elk jaar niet gerealiseerd worden zonder onze sponsoren, dus nogmaals dank aan Boelens notariskantoor Delft, Enqueteviainternet.nl en architectenburo VB3. 

Het belooft dit jaar weer een mooie editie te worden en we kijken uit naar de sportieve prestaties, support en gezelligheid. Tot dan!

Opnieuw een top Regiocup!

Geplaatst 18 sep. 2016 14:29 door Webbeheer Regio Cup   [ 20 sep. 2016 10:48 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]


Afgelopen weekend is gestreden om de felbegeerde Regio-Cup 2016. Een evenement dat ieder jaar groter, intenser en leuker wordt. Dit jaar was de organisatie in handen van TVP. Een vereniging die flink heeft uitgepakt om er een waar spektakel van te maken. Een fantastische BBQ, een ware Hot-Tub, karaoke en een spetterende feestavond. Overal waar je keek was het blauw. Zelfs de mensen waren blauw. Vooral na de feestavond ;)

Halve finales
Op zaterdag vond het duel tussen Pijnacker en Delftse Hout plaats. Een zinderende strijd, waarin de laatste wedstrijden bepalend waren. Uiteindelijk trok Pijnacker aan het langste eind en zegevierde met een 14-13 overwinning. Nootdorp nam het op tegen het altijd lastige DTB. Al snel bleek Nootdorp een maatje te groot. Nootdorp bereikte met een ruime 18-9 overwinning de finale.

3/4e plaats
Op de finaledag namen de Delftse verenigingen het tegen elkaar op. DTB moest zijn meerdere erkennen in stadsgenoot Delftse Hout. DTB zal volgend jaar uit een ander vaatje moeten tappen. Gelukkig waren ze, met de rode lantaarn in de hand, al aan het brainstormen over de Regio-Cup 2017. Dat belooft wat.

Finale
De finale vond plaats tussen organiserend vereniging TVP en het steeds sterker wordende Nootdorp. In de beginfase ging het gelijk op. Mooie, spannende partijen met een uitzinnige menigte waren de ingrediënten voor een waar spektakel. Naarmate de middag vorderde, en Nootdorp een aantal belangrijke super-tiebreaks naar zich toetrok, werd het langzaam duidelijk. Nootdorp is deze editie de sterkste en pakt, voor de 2e keer in de geschiedenis, de felbegeerde titel met een mooie 16-11 overwinning.
Helaas was er niet alleen maar vreugde tijdens de Regio-Cup. Het springkussen ongeluk zal niemand ontgaan zijn. We wensen de jongen en zijn ouders beterschap en sterkte. Verder bedanken wij alle vrijwilligers en enthousiastelingen die een bijdrage hebben geleverd; de spelers, captains, alle hulpkrachten en uiteraard TVP. Top gedaan!

18 september: Finale TVP - NTC en troostfinale DTB - DDH

Geplaatst 17 sep. 2016 19:44 door Webbeheer Regio Cup   [ 20 sep. 2016 11:06 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]


In een zinderende halve finale heeft TVP met 14-13 gewonnen van DDH. Na een gelijke stand van 12-12, nadat DDH sterk terug was gekomen sloeg TVP toe. In de mixed dubbels cat. 1 en cat. 4 werden in een schitterende ambiance twee punten binnengesleept door TVP.  Bij DTB-NTC was de strijd al veel eerder beslecht en werd DTB met 18-9 afgeronseld. 
De tijden van DDH en DTB als gedoodverfde finale kandidaten zijn nu echt voorbij. Eén ding staat vast de Regiocup blijft in de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de Roode Lantaern verhuisd naar Delft. 
Kom vooral gezellig kijken zondag.

17 september: Halve finales TVP-DDH en DTB-NTC

Geplaatst 28 aug. 2016 04:43 door Webbeheer Regio Cup   [ 20 sep. 2016 11:07 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]


Door de organisatie. Voor 17 september staan de halve finales gepland. Deze halve finales zijn tussen gastvereniging TVP en de 2015-winnaar DDH, en tussen NTC en DTB. TV Pijnacker heeft dit jaar alles uit de kast gehaald om er een fantastisch evenement van te maken, maar gaat het Captain Gerard en zijn team dit jaar dan eindelijk lukken om de felbegeerde RegioCup in Pijnacker te houden? Ook bij DTB is het al weer een aantal jaren terug dat de Regiocup is gewonnen. En bij NTC is de vraag of het vertrek van het gehele organisatieteam een zodanig gat heeft achtergelaten dat DTB daar van kan profiteren? Het gerucht gaat dat de oude vertrouwde Ed en Roel zich weer hebben gemeld om dit te voorkomen....
Bij DDH is het als vanouds ijzig stil. Waarschijnlijk zijn de opstellingen al voor de zomer gereed gemaakt en staat er weer een solide team op de banen. Deze ploeg moet je nooit onderschatten, dat heeft de historie wel geleerd!
De wedstrijden beginnen om 12.00 uur op het tennispark van TV Pijnacker. Je bent van harte welkom om te komen kijken en je ploeg aan te moedigen.

Regiocup 2016

Geplaatst 17 aug. 2016 11:46 door Webbeheer Regio Cup   [ 20 sep. 2016 11:07 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]


De voorbereidingen op Pijnacker voor de start van de 9e editie van de Regiocup zijn in volle gang. Op 17 en 18 september zal het evenement plaatsvinden op het tennispark van TV Pijnacker. Dit jaar pakt TVP extra groot uit met een groot organisatie team en dus een spectaculair evenementen programma. Mede dankzij de Sponsors V3B en Royal Matic en dit jaar ook de Vrienden van de Regiocup is dit programma mogelijk geworden. Op zaterdag is daar natuurlijk de klassieke BBQ, die ook dit jaar extra groots is aangepakt. Op zaterdagavond er een spetterend feest zijn waarin de befaamde DJ Steffen zal optreden. Het thema dit jaar is BLUE. Cocktail-bar, The Blue Wheels of Fortune, een echte Hot-tub, stoelmassage, the Voice of Pijnacker, .... te veel dingen om op te noemen. Dus kom allen naar dit schitterende evenement.
Er wordt natuurlijk ook tennis gespeeld. Op zaterdag de halve finales TVP-DDH en NTC-DTB.  En op zondag de finales. 

van de captain TEAM TVP

DDH wint voor 4e keer de Regio Cup Delft!

Geplaatst 26 sep. 2015 03:19 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:05 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

door Sophie.
 
Ook dit jaar waren we weer op tijd begonnen met het selecteren van de deelnemers voor het DDH regio-cup team. We hadden de opstelling tijdig rond en waren klaar voor de strijd. We hadden zelfs twee nieuwe mascottes, Mascha en Lisette hadden de bananen ingeruild voor bijtjes!
De week voorafgaand aan de Regio Cup moesten we al scherp zijn, want onze tegenstander in de halve finale DTB begon vroegtijdig met een tactisch steekspel. Zo ontvingen wij verschillende “ruilverzoekjes” en probeerden ze deelnemers op te stellen in een te lage categorie. Uiteindelijk moest DTB de HE5 al bij voorbaat opgeven en begonnen we de halve finale met een 1-0 voorsprong.
 
Deze voorsprong hielden we een paar uurtjes vast. We begonnen sterk en kwamen 6-2 voor. Toen verloren we een aantal wedstrijden en de captain van DTB, Joke, zorgde zelfs voor een gelijke stand 6-6. Het ging erg moeizaam en een aantal close potjes viel net niet onze kant op. Om 19.15 stonden we met 12-9 achter en begonnen we toch wel erg nerveus te worden. De partijen die op dat moment op de baan stonden waren erg spannend. Gelukkig liet DDH op dat moment zien prima met de spanning om te kunnen gaan en drie supertiebreaks naar zich toe te trekken.
Zoals wel vaker in het verleden eindigde ook dit treffen met DTB weer in een thriller. Bij een stand van 13-13 was onze mascotte Mascha net begonnen aan haar single (DE4) tegen Elke. Mascha begon ijzersterk en won ondanks een korte opleving van Elke in de tweede set overtuigend de partij. Erg knap onder deze grote druk! Vanaf dat moment gingen de voetjes van de vloer en de bijen en kikkers huppelden vrolijk mee…..maar niet te gek, op zondag moesten we weer scherp zijn!
 
De finale tegen Nootdorp. Waar we van DTB al jaren niet meer hebben verloren, ligt de pijnlijke nederlaag vorig jaar tegen Nootdorp nog vers in het geheugen. Van onderschatting was dit keer zeker geen sprake.
 
Zondagochtend 10.00 uur gingen de eerste wedstrijden weer de baan op. De gezellige feestavond met iets te veel bier hakte er bij captain Annemiek flink in dus die was iets verlaat en er flink beroerd aan toe ;) De bijtjes waren daarentegen alweer vroeg van de partij om onze deelnemers aan te moedigen. We begonnen met een 3-0 achterstand. Helaas kon oud-captain Christian Meijer zijn beloofde punt niet waar maken tegen de jonge, rustige, te lieve tegenstander. Maar al snel stond het weer 3-3 en bleef het gelijk opgaan. Karl die we deze zondagochtend om 11.00 uur pas belde om in te vallen voor een zieke deelnemer in de HE5 35+ redde het helaas net niet om een punt binnen te slepen.
Jeugdspeelster Marit haalde een belangrijk punt binnen. Haar wedstrijd kende een hilarisch einde toen ze bij een 9-2 voorsprong in de super tiebreak haar bespanning kapot sloeg, maar geen reserve racket had. Gelukkig bracht het racket van Lisette redding!
 
Het bleef heel de dag gelijk op gaan en ook vandaag zou weer in een enorm spannende ontknoping eindigen. Bij een 13-13 stand verplaatste al het publiek zich naar de GD6 waar Lex en Lisette DDH de winst in de Regio Cup konden bezorgen. Na winst in de eerste set en een 5-2 voorsprong in de tweede kwamen er toch wat zenuwen om de hoek kijken. Nootdorp kwam sterk terug tot 5-5. Aanmoedigingen als “Lex hem daar maar neer”, “Re-Lex don’t do it”, “I wanna have Lex on the beach” en “Who Lex the dog out” zorgde ervoor dat Lex, maar ook Lisette :) zich herpakten en de partij naar zich toetrokken! Wat een ontlading!
Beide dagen hebben onze mascotte bijtjes dus gezorgd voor de overwinning! Heel mooi resultaat waar we als captains weer erg trots op zijn. De vierde overwinning van de Regio Cup Delft voor DDH.
 
Bij deze willen we nogmaals alle deelnemers, publiek, tegenstanders, sponsoren en niet te vergeten de gastheren van Nootdorp (Gerben en Ed) bedanken voor dit fantastische weekend.
 
Tot volgend jaar!
Annemiek en Sophie.

Rode lantaarn voor TVP

Geplaatst 26 sep. 2015 02:55 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:06 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

door Gerard.
 
Op weg naar de Regio Cup 2016 – Volgend jaar weer! Het zit erop, de Regio Cup 2015 is afgerond. Helaas heeft TVP de Rode Lantaarn in ontvangst moeten nemen voor de vierde plaats in de Regio Cup 2015.
 
Maar als clubman heb ik genoten van passievolle spelers, enthousiaste toeschouwers, en hele mooie en sportieve tennispartijen. Rest ons niets meer dan de organisatie en de tegenstanders te bedanken voor het mooiste weekend van het jaar. Wat een geweldig evenement!
 
Tot volgend jaar voor meer relevant RC-2016 nieuws, met sportieve groet jullie razende reporter, Gerard.
 
Ter afsluiting van het bovenstaande, wil ik jullie nog even het volgende meegeven voor de Regio Cup 2016:
Onze grootste roem ligt er niet in dat wij nooit vallen, maar dat we iedere keer dat we vallen weer opstaan (Confucius)

Regio Cup 2015

Geplaatst 6 sep. 2015 06:28 door Webbeheer Regio Cup   [ 26 feb. 2017 07:08 bijgewerkt door Administrator Regio Cup ]

https://photos.google.com/u/0/album/AF1QipO0eGDY0MC-YEPqQTu2ORczt4JmIGwu13RGTOcb/photo/AF1QipNxg1k5WuVnuOT0_fJKzBS4htr4N1OiZwaA0nuR

Op zaterdag 19 en zondag 20 september gaan de tennisverenigingen Pijnacker, DTB, DDH en Nootdorp de strijd weer aan. De wedstrijden om de Regio Cup Delft worden dit jaar gespeeld op het tennispark van Nootdorp.
 
In 2014 ging Nootdorp er voor de eerste keer met de beker vandoor en werd DTB verrassend laatste. Wat wordt het dit jaar? Kom kijken en moedig je clubgenoten aan! Deelname is op uitnodiging en de teamopstellingen staan donderdagavond 17 september online!
 
Wij willen bij deze Architectenburo VB3 en Schildersbedrijf De Regio bedanken voor het mede mogelijk maken van de Regio Cup Delft 2015.

1-10 of 52